Szállítási díj 1990 ft-tól. INGYENES 100000 ft feletti rendelésnél!

Kérdése van? Hívjon minket! +36704228531

Borászati kellékek

A borászati kellékek olyan eszközök, berendezések és anyagok, amelyek nélkülözhetetlenek a szőlőtermesztés és a borászat folyamataiban. Az ősi idők óta az emberiség kultiválja a szőlőt és készít bort, és ez a hagyomány azóta is fennmaradt. A borászati kellékek a szőlőültetvényektől az érésig és palackozásig számos fontos lépésben segítik a borászok munkáját.

A szőlőtermesztés kezdeti szakaszában, amikor a szőlőtőkék elültetésre kerülnek, szükség van szerszámokra, például szőlővessző ültetőkésre, ásóra és kapára. A szőlő ültetése után következik a növényvédelem és az öntözés, melyekhez permetezőgép, locsolórendszer és műtrágya szórók használata szükséges.

A szőlő érési időszakában a szüretkor jön el, és ilyenkor már sok borászati eszközre van szükség. A szőlőfürtök leszedéséhez szükséges szőlőollók és szőlőszüreti ládák mellett az esetleges válogatás, szortírozás során hasznos a szőlőszortírozó gép. A szüret utáni borászati folyamatok során szükség van préselők, zúzók, és esetlegesen hűtőberendezések használatára is.

A must erjesztése után a borászat másik fontos szakasza, a bor tisztítása, érlelése és tárolása következik. Ebben a folyamatban használnak borlefejtőt, borhűtőt, valamint különféle boráztató edényeket, hordókat vagy palackokat. A bor minőségétől függően különböző típusú dugók és dugózási eszközök használata is elengedhetetlen.

Összességében a borászati kellékek széles skálája segíti a borászokat a szőlőtermesztés és a borkészítés minden lépésében, lehetővé téve a minőségi borok előállítását. Ezek az eszközök hagyományosan egyszerű, kézi kivitelűek lehetnek, de a modern technológia előrehaladásával egyre több automatizált berendezés vált elérhetővé a hatékonyság és minőség növelése érdekében.

Szűrés