Szállítási díj 1990 ft-tól. INGYENES 100000 ft feletti rendelésnél!

Kérdése van? Hívjon minket! +36704228531

Fokoló hengerek

A fokoló hengerek borászatban betöltött szerepe és jelentősége alapvető fontosságú a bor előállításának folyamatában. Ezek a különleges eszközök lehetővé teszik a szőlőszemek és a szárak elkülönítését, amelynek eredményeként a must tisztább és ízletesebb lesz.

A fokoló hengerek fő funkciója a szárak és a szőlőszemek válogatása és szétválasztása. A szőlő szüretelése után a szőlőfürtöket és a szárakat elviszik a borászatba, ahol ezeket a hengerek segítségével feldolgozzák. A fokoló hengerek lehetnek kézi vagy gépi működtetésűek. A kézi változatok hagyományosabbak és aprólékosabb munkát igényelnek, de kisebb borászatokban továbbra is népszerűek lehetnek. A gépi fokoló hengerek viszont nagy mennyiségű szőlő hatékonyabb feldolgozását teszik lehetővé.

A fokoló hengerek használatának előnyei közé tartozik az, hogy minimalizálják a szárak keserű ízének a mustra gyakorolt hatását, ezáltal javítják a bor minőségét. Ezen kívül, a szőlőszemek és a szárak elkülönítése lehetővé teszi a must tisztaságának fenntartását és a kívánt borstílus elérését.

A modern borászatban a fokoló hengerek technológiailag fejlett változatai is elérhetők, amelyek még hatékonyabbak és pontosabbak lehetnek a szőlőfeldolgozásban. A fokoló hengerek fejlesztése és alkalmazása folyamatosan javul, a legújabb innovációk hozzájárulnak a borászok munkájának megkönnyítéséhez és a kiváló minőségű borok előállításához.


2termék 12
Szűrés
Ár
 (Ft)
1 390 Ft - 3 490 Ft