Szállítási díj 1990 ft-tól. INGYENES 100000 ft feletti rendelésnél!

Kérdése van? Hívjon minket! +36704228531

Fokolók és hengerek

A borászatban fontos szerepet játszanak a fokolók és hengerek, melyek az alapanyag, a szőlő megfelelő feldolgozásában és kiválasztásában nyújtanak segítséget. Ezek a készülékek olyan eszközök, melyeknek célja a szőlőszemek és a must optimális minőségének előállítása a bor készítése során.

A fokolók a szőlőszemek és a szárak elkülönítésére szolgálnak. Az egyik legfontosabb lépése a szőlőfeldolgozásnak, hiszen a szárak keserű ízt adhatnak a készülő borhoz. A fokolók lehetnek kézi vagy gépi működtetésűek, ahol a gépi változatok hatékonyabbak, mivel nagyobb mennyiségű szőlő gyorsabb és pontosabb feldolgozására képesek.

A hengerek, más néven préselőhengerek, szintén elengedhetetlenek a borászatban. Feladata az előpréselt must további sajtolása, amely során a szőlő levét kinyerik a szőlőszemektől és a száraktól. A préselésnek két fő típusa van: a folyamatos és a kosárpreselés. A hengerek egyik változata a pneumatikus prés, amely levegővel nyomja ki a mustot a préskosárban lévő szőlőből, így minimalizálva az esetleges káros hatásokat a mustra és a szőlő héjára.

A megfelelő fokolók és hengerek használata jelentősen befolyásolja a bor minőségét és stílusát. A jó minőségű eszközök hozzájárulnak a tiszta, friss must előállításához, amely alapja lehet a kiváló borok készítésének. A modern technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a fokolók és hengerek egyre hatékonyabbak és környezetbarátabbak, így a borászat terén is folyamatosan fejlődnek, segítve a borászok munkáját és elősegítve a minőségi borok előállítását.

Szűrés