Szállítási díj 1990 ft-tól. INGYENES 100000 ft feletti rendelésnél!(25 kg alatt)

Kérdése van? Hívjon minket! +36704228531

Fűtex 2,1 x 50 m - Fűtextil
Fűtex 2,1 x 50 m - Fűtextil
65 490 Ft

Fűtex 2,1 x 50 m - Fűtextil

280 G/M2 - fűmaggal itatott növényeredetű természetes geotextília - FŰTEXTIL -

Fűtex fűmagos pamut textília, domboldalak, rézsűk fűmaggal történő egyenletes telepítésére.
Alapanyag:  100 % pamut, növényi eredetű
Területi sűrűség:   280 gr/ m2
Fűmagtrtalom:  50gr/ m2
Méret: 2, 1 X 50 m
Fűmag típusa: Bilárd Sport
Építőipari Műszaki Engedélyszám: 19/2005

A rézsűvédelem legősibb, legtermészetesebb biztosítása a növénytelepítés. A növényzet gyökere olyan armatúra szerepét képes betölteni, amely húzófeszültséget felvéve növeli a talaj belső súrlódási szögét, megakadályozva ezzel a talajeróziót. Ezt a viszonylag egyszerű módszert helyettesíti és teszi egyértelműen rekonstruálhatóvá, mérhetővé és tervezhetővé a Fűtex lebomló fűmagos geotextília alkalmazása. A lebomló változat textília hordozórétege 100% pamut alapanyagú, mely beépítést követően a talajban 2-3 év alatt bomlik le. A Fűtex márkanevű lebomló fűmagos textília alkalmazható vízszintes és max. 45 °-os rézsű felületek füvesítésére egyaránt. Az egyenletes, sima, gyökérzet és kiálló tereptárgyaktól mentes fogadófelület kialakítása után a fűmagos textília tekercseket 15-20 cm-es átfedéssel kell leteríteni, úgy hogy a felületre tökéletesen rásimuljon. Rézsű esetén 1 m-ként fém tüskével, vagy fa karóval kell rögzíteni a textíliát. A leterített textíliára minden esetben 2-3 cm vastag földréteget kell teríteni. Telepítés után szükséges a területet öntözése a mag kicsírázása érdekében, a továbbiakban pedig az időjárásnak megfelelően a hagyományos füvesítéshez hasonlóan kell eljárni.


Várható szállítási idő
2-6 munkanap
Méret
2,1 x 50 Méter
Raktáron
65 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 3 275 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

Fűmagos geofilc
Fűtex - Fűmagos geotextilia 2,1m X 50 m. Nagyszerű fejlesztés. A pamutos filcjelegű textil gyártása során elsőosztályú fűmagkeverékkel lett bevonva. A textil tartalmaz minden tápoldatot és megfelelő fűmagkeveréket, hogy önnek csak öntöznie kelljen. Rakhatja vízszintesen és rézsűre. Előnye a rézsűre, hogy a geotextíl nem engedi a fűmagot nagy szél vagy eső esetében sem a helyváltozásra le gyökeredés előtt. A fű szabályosan fog növekedni, nem marad kopasz terület.

  • Alapanyagok 100 % pamut ( növényi eredetű ) lebomló textilia
  • Területi sűrűség 280 g/m2
  • Fűmag típusa Biliárd Sport
  • Fűmagkeverék összetétele
  • 40% 1.Lolium perenne (Angol perje )
  • 30% 2.Lolium perenne (Angol perje )
  • 30% Festuca rubra (Vöröscsenkesz)
  • Anyagvastagság 3 mm
  • Gyártási technológia Tűnemezelés
  • Kiszerelés PE fóliába csomagolva, tekercsben, 210 cm X 50 m
  • Építőipari Műszaki Engedélyszám 19/2005.
  • Alkalmazási terület Rézsűvédelemre, parképítésre, sportpályák, rézsűk füvesítésére.

Fűmagos geotextília telepítés

A régi földművek rézsűin az elszáradt vagy vadon nőtt növényeket el kell távolítani és rézsűt, esetleg kimosásos erodált felületet egyenletessé rendezni, lazítani. A sima felület minden esetben kell lejtős rézsűn és sík talajon egyaránt. Ha a rézsűre szeretnénk telepíteni, akkor fentről haladva tekerjük le a tekercset és feszített állapotában kb 2- 3 m méterenként karóval rögzítjük. Ha több tekercset fektetünk egymás mellé, akkor 5-6 cm átfedést biztosítsunk. Minden képen törekedjünk a kifeszítés precizitására, hogy ne keletkezzen légréteg, valamint ne legyen csapadékvíz alámosó hatás. A textilt kb 1 - 2 cm földel érdemes megszórni, de nem szükséges ha bőségesen locsoljuk. A telepítést követően a területet kelesztő öntözésben kell részesíteni. A kb 3 hét alatt megerősödött növényzet kaszálását kézi illetve gépi  úton is lehet  végezni.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!