Szállítási díj 1990 ft-tól. INGYENES 100000 ft feletti rendelésnél!(25 kg alatt)

Kérdése van? Hívjon minket! +36704228531

Esővízgyűjtő

Az esővízgyűjtők olyan eszközök, amelyek segítségével összegyűjthetjük az esővízet és felhasználhatjuk különféle célokra. Ezek a termékek általában műanyagból vagy fémekből készülnek, és különböző méretűek lehetnek, attól függően, hogy mennyi esővízre van szükségünk. A gyűjtők legtöbbször rendelkeznek csappal, amelyen keresztül kinyithatjuk a tartályt, és felhasználhatjuk a benne lévő vizet.

Az esővízgyűjtők használata számos előnnyel jár. Nem csak pénzt takaríthatunk meg azzal, hogy nem kell folyamatosan vízszámlákat fizetni, hanem a környezetet is kímélhetjük. Az esővízgyűjtők ugyanis segítenek csökkenteni az ivóvíz használatát, és így a vízkészletek megőrzéséhez is hozzájárulnak.

Az esővízgyűjtőkhöz számos kiegészítő is rendelhető, amelyek még hatékonyabbá és kényelmesebbé teszik a használatukat. Például esővíz-szivattyúkat, amelyek segítségével a gyűjtött vizet könnyedén át tudjuk vezetni az öntözőrendszerünkbe vagy akár a háztartási gépeinkhez is. Emellett olyan kiegészítőket is találhatunk a webáruházakban, mint a szűrők, amelyek eltávolítják a gyűjtött esővízből a szennyeződéseket és a lerakódott anyagokat.

Összességében az esővízgyűjtők remek lehetőséget kínálnak a vízhasználat környezetbarát és költséghatékony alternatívájára. Ha Ön is szeretné kihasználni az esővíz előnyeit, érdemes elgondolkodni az esővízgyűjtők beszerzésén és a hozzájuk tartozó kiegészítők használatán.


17termék 117

Esővízgyűjtő tartály 

Az esővízgyűjtő hordókat néha összetévesztik boroshordókkal a formája miatt. A vízgyűjtő hordó formájú, de mégis az esővízgyűjtő tartály a hivatalos elnevezés rá. A termék összegyűjti az esővizet, amely a tető ereszcsatornáiból folyik le. Ivásra nem alkalmas, csak a növények öntözésére. A terméket az ejtőcső alatt érdemes elhelyezni. Kérjük, hogy az elhelyezésénél vegye figyelembe a helyi viszonyokat. Az esővízgyűjtőhöz csomagolt műanyag csapot a hordóaljához közel rögzítse, hogy a leeresztés könnyebb legyen.  A csappal tudja leereszteni az összegyűjtött esővizet. A csapvégre tömlő t is rakhat.  Abban az esetben, ha a tartályhoz nem rendel magasító állványt célszerűbb magasabbra tenni a csapot, hogy a vízhozam megfelelő legyen. (Rendeljen hozzá magasító állványt). 

Mi az ICS. LTD. olaszasz gyártól importáljuk az esővízgyűjtő tartályokat. Vásárolhat nálunk 200 literes, 210 literes, 300 literes és 500 literes esővíz gyűjtésére kiválóan alkalmas tartályt. Az esőgyűjtés nem csak környezetvédelmi, gazdasági szerepe miatt fontos, hanem biztonságosabb és ökológiailag eredményesebb növénytermelésre képes.  A tartályok zöld színűek, UV stabilak. Rendelkeznek tetővel, csappal, csatornabekötővel és csatornaszűrővel. A termékeink minőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek. 

Gyűjtsük esővizet esővízgyűjtővel

Az tartályt az ereszcsatornához közvetlenül kösse be. Az ereszcsatorna megbontását az esővízgyűjtő tartály magaságában érdemes megtenni, hiszen az csak, így lesz hatékony az esővízgyűjtésére. Az esőgyűjtő bekötőelem biztosítja azt, hogy ha az esővízgyűjtő hordó megtelik esővízzel, akkor az ereszcsatornából kiömlő esővíz a csatornabekötés pontjától tovább folyik. A csatorna bekötő elem tehát, nem fogja tovább engedni a vizet és az esővízgyűjtőt túltelíteni. Minden esetben gondoskodjuk arról, hogy az talapzata szilárd és vízszintes legyen, mert a tartály súlya a megtelített esővíztől elérheti akár a fél tonnát is. Az esővízgyűjtő tartály összeszerelése és üzembehelyezése nem igényel szaktudást, csak elképzelést arról, hogy hogyan lehet spórolni és többet tenni környezetünk védelméért. A nálunk kapható tartályok nem csak praktikusak, és dekoratívak, hanem árban jelentősen olcsóbbak. Az esőgyűjtő bekötésénél minden esetben figyelembe kell venni, hogy annál nagyobb a vízhozam, minél nagyobb vízgyűjtő felületű a tető. A nagyobb felületű tetők esetében érdemes az összes csatorna véghez egy esővízgyűjtő tartály kihelyezni. Mivel, ha leesik egy nap 10 mm csapadék, akkor 1 m2 méter felület 10 liter esővizet gyűjt össze. Ezért fontos, hogy minél nagyobb eső-gyűjtő felület szolgálja ki az tartályokat.    

Esővízgyűjtő tartály előnyei

Számos előnnyel jár a környezet és a felhasználó számára:

 • Pénzt spórolhat az esővízgyűjtő tartály használatával.
 • Biztosítja, hogy a szárazság idején legyen öntöző vize.
 • Megfékezi az eróziót, és megakadályozza, hogy az elfolyás a csatornarendszerbe kerüljön.
 • A növények esővíztároló hordóból történő öntözése lehetővé teszi a víz eloszlását a helyi víztartókban.

Használható az összegyűjtött esővíz

 • A növények és virágok öntözése
 • Ablakok, teraszok és egyéb kültéri felületek mosása.
 • Az esővíz általában semleges pH-val rendelkezik, így tökéletes az autók mosására.
 • Madárfürdők, koi-tavak, vízi létesítmények és úszómedencék feltöltése.
 • A kerti szerszámok és cipők öblítése.
 • WC Öblítésére.
 • Komposztládák és komposzttárolók nedvesen tartása.
Szűrés
Ár
 (Ft)
3 490 Ft - 39 900 Ft
Méret
Szín