Szállítás 1990 ft-tól, INGYENES szállítás 100.000 ft feletti rendelés esetén (Kivétel 25 kg feletti termékek)

Kérdése van? Hívjon minket! +36704228531

Hintaágy

A hintaágy egy olyan kényelmes bútordarab, amely a pihenés és lazítás tökéletes eszköze. Az ilyen típusú ágyak a hagyományos ágyakhoz képest különleges tervezéssel és funkciókkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy élvezzék a kényelmet és a pihentető időtöltést. Az alábbiakban részletesen bemutatom a hintaágyak jellemzőit és előnyeit.

A hintaágyak általában egy tartós keretből készülnek, amely lehet fából, fémötvözetből vagy műanyagból. Ezen keretre függőlegesen elhelyezett kötelek vagy lánckapcsolatok rögzülnek, amelyekre a hintaágy szövet vagy háló része függesztve van. Az ilyen kialakítás lehetővé teszi a hintaágyak ingázását vagy hintázását, ami rendkívül relaxáló érzetet nyújt.

A hintaágyak szövetként gyakran hálót vagy pamutvásznat használnak, amelyek kényelmesek és légáteresztők. Ezek a textíliák lehetnek egyszínűek vagy mintásak, így könnyen illeszthetők a környező tér stílusához.

Az előnyök között található a kényelem, hiszen a hintaágyak alkalmasak a lazításra, olvasásra vagy alvásra. A hintázás pedig segíthet a stressz csökkentésében és a relaxáció mélyítésében. Ezenkívül a hintaágyak rendkívül dekoratívak lehetnek és feldobják a kertet, teraszt vagy belső tereket.

A hintaágyak széles választékban elérhetők a piacon, különböző méretűek és stílusúak. Ez lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb változatot. Sok hintaágy kiegészítővel is rendelkezik, például párnákkal vagy szélvédővel, amelyek tovább növelik a kényelmet és használhatóságot.

Összességében a hintaágyak ideálisak a kikapcsolódásra és pihenésre, és stílusos kiegészítők lehetnek bármilyen lakó- vagy kültéri térben. A hintaágyazás élménye garantáltan felüdülést és relaxációt nyújt mindennapjainkban.


17termék 117

Kerti hintaágy

 

A kellemes nyári délutánok, tavaszi esték, koraőszi utolsó ejtőzések helyszíne a kert vagy a kényelmes és tágas terasz. Ha azok közé a szerencsések közé tartozunk, akiknek rendelkezésére áll a szabadtéri pihenések ezen csodálatos helyszíne, akkor ne legyünk restek berendezni azt. Igen, használjuk fantáziánkat, hogy minél kényelmesebb és dekoratívabb szabadtéri zugot hozzunk létre, élve ezzel a csodálatos kiváltsággal! Baráti csevegések, flekken, délutáni szunyókálások vagy épp vidám szabadtéri partyk helyszíne lehet a funkcionálisan és kényelmesen berendezett terasz vagy kertrész. Mindezekhez a kellemes és vidám programokhoz szinte nélkülözhetetlen kellék a hintaágy! Ma már nagy választékban kaphatóak ezek az ülőalkalmatosságok, kerti bútorok, melyek otthonossá és kényelmessé teszik kertünket. De hogyan válasszuk ki a tökéletes hintaágyat? Mire figyeljünk? Az igazán előrelátók a szezon eleje előtt kiválasztják a tökéletes hintaágyat, hogy még épp kifogjanak egy jó kis kerti hintaágy akciót, így áron alul juthatnak hozzá a prémium termékhez is. Érdemes tehát előre gondolkodni.

 

A hintaágy stílusa

A hintaágy megjelenése tekintetében már komoly választék áll rendelkezésünkre. Azoknak, akik természetközeli megjelenést várnak a hintaágytól, érdemes fa alapanyagút választaniuk. Ezek között is találhatunk rusztikusabb hatású, robusztusabb formavilágú hintaágyat, de kecsesen megmunkált, faragott típust is. A vállalkozószelleműek lefesthetik fehér festékkel, ha éppen vintage hangulatú kertet vagy teraszt rendeztek be. De a különböző színű festett fémek már sok formavilágban elérhetőek, bármilyen modernebb berendezésű otthon teraszán jól mutathatnak. Létezik minimalistább, szögletesebb kialakítás, de már sokféle designban találhatunk ilyen terméket, különböző ívekkel, játékos kialakítással dobják fel ezeknek az egyszerű pihenőágyaknak a stílusát. A kerti hintaágy párna színe és mintája nagyon sokat számít, hiszen formálható vele a hintaágy, terasz stílusa. Ha a terasz fedett, díszpárnákkal is feldobhatjuk a hintaágy megjelenését, mondjuk egy semleges színű huzat mellé élénkebb színeket, feltűnőbb mintákat is használhatunk. A lényeg, hogy a különböző lakberendezési stílusok különböző textileket, színeket használnak, ezért ezt a jellegzetességet kihasználva testre szabhatjuk a hintaágyunk stílusát, hogy akár a kerettől függetlenül is harmonizálhasson lakásunk, vagy akár csak teraszunk stílusával.

 

Mérete

A legkisebb hintaágy általában 150 cm széles szokott lenni. Ez a kétszemélyes méret, legalább 200 cm szélesnek kell lennie a három személyesnek szánt hintaágynak. Minél nagyobb a helyünk, annál nagyobbat érdemes választani. Funkció szempontjából nagyon ötletes és hasznos a lehajtható háttámlájú hintaágy, mely így kétszemélyes napággyá, fekvő pihenőhellyé alakítható. Azonban ezeknek a típusoknak a helyigényére is tekintettel kell lennünk, hiszen a terasz, vagy a kerti bútorral berendezett udvarrész esetében is fontos a viszonylag szellős elrendezés, átjárhatóság.

 

Ha kicsi teraszunk, erkélyünk van, de nem szeretnénk lemondani a hintaágy adta komfortról, akkor a már említett kétszemélyes, 150 cm széles típusok között megtalálhatjuk a nekünk valót, ne legyen a kerti hintaágy a nagy teraszok, tágas udvarok kiváltsága.

 

Hintaágy anyaga

A leggyakrabban fém keretekkel találkozhatunk, amikor a hintaágyak választékát tanulmányozzuk. Ezek általában különböző fémek ötvözetéből vannak. Ha passzol a lakás, terasz vagy kert stílusához, harmonizál a többi kerti bútorral, akkor jó döntést hozhatunk egy fém vázas hintaággyal, hiszen, ha megfelelő körültekintéssel választjuk ki, akkor igen stabil szerkezetű, praktikus pihenőalkalmatossághoz jutunk.

A kerti fa hintaágy választása akkor jó döntés, ha megfelelő faápolóval kezelve folyamatosan karban tartjuk ezt a kényes, mégis strapabíró és természetes anyagot. A kerti hintaágy párnája általában szivaccsal töltött, az időjárás viszontagságainak ellenálló textil. Azonban a fém hintaágyakhoz sokszor különleges légáteresztő textil jár, kevésbé komfortos, de jobban tűri a rossz körülményeket.

Divatos és népszerű még a műrattan hintaágy. Akkor mindenképpen érdemes műrattan hintaágyat venni, ha a kertibútor szett többi eleme is ebből az anyagból készült, hiszen fontos a stílus egységessége.

 

Érdemes a minőségre is figyelni. Minél masszívabb egy keret anyaga, minél nagyobb a súlya, annál strapabíróbb lesz. Az illesztésekre, apró részletekre is érdemes egy pillantást vetni. Ezáltal sikkes és komfortos teraszt rendezhetünk be, tartós és időtálló hintaággyal, mely a család kedvence lesz.

Szűrés
Ár
 (Ft)
9 899 Ft - 185 799 Ft
Teherbírás
Ülőhelyek száma