Szállítási díj 1990 ft-tól. INGYENES 100000 ft feletti rendelésnél!(25 kg alatt)

Kérdése van? Hívjon minket! +36704228531

Fejsze, balta

A fejsze és a balta két ősi és hasznos eszköz, amelyek az emberiség számára évszázadok óta szolgáltak. Mindkettő olyan kézi szerszám, amelynek kialakítása és felhasználása különbözik egymástól, de mindkettő kulcsfontosságú szerepet játszik a fafeldolgozásban és az építőiparban.


74termék
 

A fejsze egy hosszú nyéllel és egy éles pengével rendelkező kézi eszköz. Általában a pengéje párhuzamosan fut a nyéllel, és egy vagy mindkét végén kiszélesedik. A fejsze fő célja a fakivágás, a faaprítás és a faformázás, például gerendák vagy faragott tárgyak készítése. A fejsze pengéje a használat során megfelelően élezve és karbantartva tartós és hatékony szerszámot biztosít.

A baltát szélesebb és nehezebb pengével tervezték, mint a fejszét. A baltához rendszerint rövidebb nyél tartozik, amely lehetővé teszi a nagyobb erő kifejtését. A baltákat gyakran használják fát hasítani, tűzifát készíteni, vagy olyan feladatokhoz, ahol a nagyobb erő és precizitás szükséges.

Mind a fejsze, mind a balta hagyományosan fából készül, de modern változataik acél vagy más strapabíró anyagokból is elkészülhetnek. Ezek az eszközök az idők során változatlanul fontosak maradtak az építőiparban, a mezőgazdaságban és a különböző kézműves tevékenységekben. Emellett a fejszék és balták az erdészek, favágók és fafeldolgozók számára is alapvető felszerelést jelentenek, és a megfelelő használatukkal hatékonyan lehet dolgozni velük.

Az eszközök továbbra is népszerűek a hobbi- és kempingezők körében is, hiszen kiválóan alkalmasak tábortűz készítésére és fafeldolgozásra. A fejsze és a balta nemcsak praktikus eszközök, hanem hagyományosan is fontos szimbólumok voltak a kultúrákban, és gyakran megjelennek mondákban, történetekben és címereken is. Összességében ezek a szerszámok az emberiség történelmének fontos részét képezik, és a mai napig széles körben használják a mindennapi munkában és szabadidős tevékenységek során egyaránt.

Szűrés
Ár
 (Ft)
2 787 Ft - 22 504 Ft
Típus