Szállítási díj 1990 ft-tól. INGYENES 100000 ft feletti rendelésnél!(25 kg alatt)

Kérdése van? Hívjon minket! +36704228531

Medence

Medence

A medence olyan kerti vagy lakásbeli tartály, melyet a vízgyűjtés és a szabadidős tevékenységek céljából terveztek. A medencék egy különleges helyet alkotnak, ahol az emberek pihenhetnek, úszhatnak, napozhatnak vagy csak egyszerűen hűsölhetnek a meleg időben. Különböző típusú medencék léteznek, beleértve a fémvázas és a felfújható változatokat.

A fémvázas medencék tartós vázrendszert alkotnak, amelyet gyakran acélból vagy alumíniumból készítenek. Ezeknek a medencéknek általában merev falai és vízálló vászon fóliájuk van, ami lehetővé teszi a hosszú élettartamot és a megbízhatóságot. A méretük változhat, és a kisebbeket könnyen telepíthetjük kertünkben.

A felfújható medencék általában egyszerűbben telepíthetők, és a gumiból vagy PVC-ből készült oldalfalakkal rendelkeznek. Ezek a medencék könnyen összeállíthatók és elbontásra is alkalmasak, ami ideális lehetőséget kínál a szezonális használatra vagy a gyors kerti vízhűsítésre.

A medenceélmény fokozásához számos kiegészítő is rendelkezésre áll. Ilyenek a medencelepedők, amelyek megvédik a medence alját és könnyen tisztíthatók. A medence szűrőrendszere fontos a víz tisztaságának fenntartásához, és a medenceből való vízkiöntéshez medence szivattyú is szükséges lehet. Emellett medence létrák és biztonsági korlátok is rendelkezésre állnak, hogy a medence használata biztonságos legyen.

Végső soron a medence számtalan lehetőséget kínál a szórakozásra és a kikapcsolódásra, és a különböző típusok és kiegészítők közül mindenki megtalálhatja a saját igényeinek és környezetének megfelelőt. Legyen az egy fémvázas medence a tartósság és az esztétika kedvéért, vagy egy gyorsan összeszerelhető felfújható verzió a rugalmasság és az egyszerűség miatt, a medence egy kellemes és kényelmes hely lehet a forró napokon.

Medence

 

saját kerti medence ma már egyáltalán nem luxus, nem elérhetetlen.

Sem az építés, sem a készen vásárolt medence, sem a fenntartás nem terheli meg a jelentősen egy család havi költségvetését.

A legnagyobb fejtörést talán a medencevásárlás okozza. Mindenekelőtt tisztázni kell pár kérdést:

  1. Milyen célra és milyen rendszerességgel szeretnénk használni a medencét?
  2. Mekkora a pénzügyi keretünk?
  3. Mennyi energiát, időt, pénzt áldozunk a medence fenntartására? (víz, gépészet)
  4. Milyen a kertünk benapozása és mekkora helyünk van széltében-hosszában-mélységében?

 

Ha csak nyáron fürödnénk a gyerekekkel, és sok vizet sem szeretnénk felhasználni, akkor bőven megteszi egy egyszerű puhafalú, vagy csővázas medence. Arra azért készüljünk fel, hogy ezek könnyen sérülnek, szakadnak, 1-2 szezonnál többet gondos használat mellett sem igen bírnak ki, pláne, ha házi kedvenceink is vannak. Hosszútávon sokkal kifizetődőbb egy merevfalú medence.

 

Merevfalú medence

merevfalú medencék hosszabb távra, több évre is a családunk kedvence lehet a meleg, nyári időszakban. Az oldaluk általában fából vagy fémből készülnek és emiatt ellenállnak az idő vasfogának, de akár a háziállataink karmainak is. Belülről PVC fóliával vannak kibélelve.

Ajánljuk, hogy csak egyenletes síkú terepre helyezzenek medencét, így védve a külső burkot.

Ezen típusú medencék földbe is süllyeszthetőek, de akár a földfelszínre is helyezhetőek, a felhasználásra csak az elképzeléseink szabhatnak határt.

 

Fémvázas medence

Fémvázas medencéink ötvözik a merevfalú és a puhafalú medencék legjobb tulajdonságai, mivel masszívabb oldalfallal és viszonylag könnyű mozdíthatósággal párosítják.

Az erős medence testet egy csőváz rendszer tartja egyben. Egyszerűen felállítható, acélvázas, többrétegű, PVC és poliészter anyagból készülnek a fémvázas medencék.

 

Felfújható medence

felfújható medencék a gyors összeszerelés bajnokai. Levegővel fel kell fújni az oldalsó falakat, fel kell tölteni vízzel és már fürödhetünk is.

Bizonyos típusoknál több karéjból áll a medencetest, de valamelyikeknél csak egy felsőből, amelyet felfújás után a víz emel fel, így egy nagyon feszes medencét kapunk.

De azt egyáltalán ne felejtsük el, hogy ezek külső falai nagyon könnyen megrongálódhatnak, így óvatosan kell bánnunk velük.

 

Medence téliesítés

A medence megfelelő téliesítése elengedhetetlen ahhoz, hogy a következő évben ismételten használhassuk medencénket. A téliesítés elmaradása maradandó károkat okozhat a medencében és így súlyos pénzveszteséget szenvedhetünk.  Ezek miatt egyáltalán ne feledkezzünk meg a medencénk telelésének előkészítéséről.

Csak teljesen kitisztított vizű medencét téliesítsünk, ebbe tartozzon bele a fizikai (levél) vagy biológiai szennyeződések eltávolítása is. Ezen műveletekhez medence porszívót vagy medencetisztító hálót is használhatunk.

A medence téli lezárását speciális téli védőtakaróval végezzük.

 

Medence alkatrészek

Ha medencéről beszélünk, akkor a legtöbben magára a medence testre gondolnak, de nem szabad elfeledkezni az egyéb medence alkatrészekről sem.

Ezek az alkatrészek is rendkívül fontosak a teljes rendszer zavartalan működéséhez.

Ilyen fontos alkatrészek például a szkimmerek, amik a víz felszínén úszó szennyeződéseket gyűjtik össze és nem kell a medence aljáról begyűjteni ezeket.

 

Medencefedés

Nagyobb méretű, épített medencék esetén polikarbonát tetővel történő fedéssel is meg lehet védeni a medencét és annak vizét a fizikai szennyeződésektől. Ezeket a tetők nem csak védik a vízfelületet, hanem annak melegen tartásában is segítséget nyújt. Fix vagy elhúzhatós kivitelben lehet leginkább találkozni a tetőkkel.

 

Medence fóliázás

Nyáron (valamint késő tavasszal és kora ősszel) a használaton kívüli medencéket célszerű lefedni, így megvédeni a fizikai szennyeződésektől.

Kínálatunkban megtalálják a melegítős, solár, vagy az egyszerű takaró fóliákat is.

A solár fóliák segítségével a nap melegét segítségül hívva lehet felmelegíteni a vizet.

 

Medence karbantartás

Ha a medencék karbantartásáról beszélünk, akkor első sorban annak tisztántartásáról beszélünk, melyekhez tisztítószereket, valamint egyéb takarítóeszközöket használhatunk.

Fontos feladat a megfelelő vízszint beállítása, mivel ekkor tud a szkimmereken eltávozni a fizikai szennyeződéseken.


Medence kiegészítők

Akár süllyesztett, akár földfelszínre telepített medencékről beszélünk vannak olyan nélkülözhetetlen kiegészítők, amelyek elhagyása nagyon megnehezíti a tökéletes pihenést.

Az egyik legfontosabb kiegészítő a medencéhez a létra, mely akkor lehet nagyon nagy segítség, ha nem szeretnénk kimászni a magasabb falú medencénkből.

További medence kiegészítők a zuhanyzók, lámpák, vegyszeradagolók.

Szűrés